preskoči na sadržaj
Vijesti

Međunarodni Fair Play dan u OŠ Vidovec

           

Obilježavanje 1. Međunarodnog Fair play dana bila je najbolja uvertira u Tjedan Fair play-a. Učenici OŠ Vidovec i više nego inspirirani, imali su razne originalne ideje promocije i edukacije Fair play vrijednosti, ne samo u jednom tjednu, već će svoje ideje provoditi kroz cijelu školsku godinu. 

Naš se tjedan nastavio vršnjačkom edukacijom osmih razreda o provođenju Fair play-a tako da su četiri  učenice izradile prezentaciju i prenijele osnovne poruke Fair play-a za učenike od 1.-4. razreda za koje su, nakon prezentacije, pripremile bojanke i  igru Memory na temu Fair play-a koju su same izradile.

Iskoristivši blagodati velike sportske dvorane, učenici su se rasporedili po razredima cijelom dvoranom te bojali Fair play bojanke, igrali Memory & na tren živjeli Fair play. 

Na nogometnoj utakmici dječaka osmog razreda, učiteljica Tjelesne i zdravstvene kulture zajedno sa socijalnom pedagoginjom Škole oformile su komisiju za procjenu dobre i Fair play igre. Odlukom komisije nagradu Fair play karton dobio je F.Š. za fer i korektnu igru te posebice, fair ponašanje prema protivnicima koje je pokazao na terenu.

Obzirom da su na obilježavanju Međunarodnog dana Fair play-a nastali razni likovni radovi, najbolji radovi nagrađeni su također Fair play kartonom. Učeniku N. M. 2.b razreda dodijeljen je Fair play karton  za najbolji strip.

Učenice-edukatorice  napravile su intervju s učenicima, dobitnicima Fair Play kartona te snimile njihove prve reakcije.

Naše su edukatorice održale prezentaciju Fair play-a i u petom razredu te na taj način svoje znanje i iskustvo ovog tjedna prenijele na mlađe generacije koje ćemo poticati da njeguju ove vrijednosti, da se dodatno educiraju te promoviraju i žive Fair play.  

Na kraju tjedna učenice osmih razreda predstavile su se svojim kreativnim nastupom i vokalnom rap izvedbom njihove originalne pjesme na temu Fair play-a te tako postale promotorice Fair play-a u našoj školi.

Verica Ozmec, prof.

 

  • u prilogu se nalazi i brošura koju je pripremila učiteljica tzk. Verica Ozmec:

1. Fair Play dan u OŠ Vidovec

  • fotografiju možete vidjeti pod "opširnije"
  • dvije videoizvedbe nalaze se na sljedećim poveznicama: poveznica_1 i poveznica_2

 


 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK   datum: 27. 10. 2020.

Individualni razg.

Popis udžbenika

Ovdje možete preuzeti popis udžbenika za 2020./2021. godinu.

Popis udžbenika za 5. razred jednak je prošlogodišnjem.


"Ja mogu"

Program Erasmus+

           

     


Jelovnik

e-Dnevnik

 

 

 

 


Kurikul 2019./2020.

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Imate li pametni telefon (smartphone)?

Čitajte online

      

    

preskoči na navigaciju