preskoči na sadržaj
vijesti

Obavijest o prelasku na nastavu na daljinu

važno

Poštovani roditelji i skrbnici, dragi učenici!

Sukladno Zaključku Stožera Civilne zaštite Varaždinske županije i Preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, svi viši razredi (od 5. do 8. razreda) u osnovnim školama Varaždinske županije, od četvrtka, 3. prosinca 2020. godine, prelaze na nastavu na daljinu. Prema ovakvoj organizaciji rada (model C), nastava će se odvijati do kraja prvog obrazovnog razdoblja, tj. do 23. prosinca 2020. godine.

Za niže razrede (od 1. do 4. razreda), nastava će se i dalje održavati u školi. Produženi boravak također će se i dalje održavati.

Svima vam od srca želimo da očuvate dobro zdravlje!

                                                                                                                 Ravnatelj: Predrag Mašić

 

Napomena: U privitku se nalaze dokumenti vezani uz ovu obavijest.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 2. 12. 2020. 16:29

Dan sjećanja na Vukovar u OŠ Vidovec

U spomen na tragediju Grada Heroja

Dan sjećanja na Vukovar obilježava se 18. studenoga kao spomen na tragediju Grada koji je svoju patnju i herojsku obranu utkao u hrvatsku slobodu i neovisnost.                                             

Tim povodom, a na inicijativu učiteljice Glazbene kulture, gospođe Barbare Othman, za učenike 8. razreda OŠ Vidovec, organiziran je virtualni susret s gospodinom Nikolom Kristićem, novinarom, koji je prije 29 godine kao ratni reporter izvještavao s područja Slavonije i Baranje.

S obzirom da su i na drugim satovima razgovarali o toj temi (npr. Povijesti, Hrvatskome jeziku, Glazbenoj kulturi,  Satu razrednika itd.), učenici su imali priliku postavljati pitanja i iz prve ruke čuti sve pojedinosti o ratnim razaranjima, strahotama u ratom razrušenom Vukovaru, profesiji ratnog izvjestitelja, poznanstvu sa Sinišom Glavaševićem  itd.

Susret je započeo videospotom Vukovarski advent, autorskim ostvarajem Nikole Kristića, u kojem sudjeluje osam poznatih pjevača. Susret se nastavio čitanjem Priče o gradu i Priče o neprijateljima iz  knjige Priče iz Vukovara Siniše Glavaševića. Tu su knjigu učenici čitali i interpretirali na satovima Hrvatskoga jezika te u digitalnom alatu Canva osmišljavali svoje naslovnice knjige ili pojedine priče.

Gospodin Nikola Kristić bavi se i pisanjem poezije te je 2017. godine objavio zbirku pjesama Daleke blizine. Iako Slavonac, učenicima je poklonio jednu svoju kajkavsku pjesmu, koja je uglazbljena i učenicima se veoma svidjela. Ima petnaestak uglazbljenih pjesama izvedenih na festivalima u Krapini i Požegi, a svakako je najpoznatiji projekt pjesme za Vukovar Vukovarski advent, koju mnogi smatraju jednom od najljepših pjesama posvećenih Vukovaru.

* poveznice na učeničke naslovnice priča i knjige Priče iz Vukovara S. Glavaševića možete vidjeti pod "opširnije"

 

Sanja Biškup, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 23. 11. 2020. 18:06

Obilježen Mjesec hrvatske knjige u našoj školi

plakat

 

Razlistaj se!

 

Mjesec hrvatske knjige obilježavamo od 15. listopada do 15. studenoga svake godine. Ovogodišnji je moto Razlistaj se! uz 50 godina obilježavanja Dana planeta Zemlje.

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige obilježili smo različitim aktivnostima. Svi zainteresirani učenici uključiti su se u obilježavanje na nivou Škole. Naime, zadatak je bio fotografirati neki motiv iz prirode, npr. stablo ili cvijet u dvorištu, parku, šumi.... U digitalnom alatu Canva učenici su kreirali vlastite plakate te pokazali svu svoju kreativnost.

Učenici su na satovima Hrvatskoga jezika čitali ulomke iz književnih djela vezanih uz moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige, npr. „Strah u Ulici lipa“ M. Matošeca, „Breza“ S. Kolara, „Šuma Striborova“ i „Kako je Potjeh tražio istinu“ I. Brlić-Mažuranić, „Slavonska šuma“ J. Kozarca, „Dobro Stablo“ S. Silversteina, „Mali princ“ A. de Saint-Exuperyja, „Duga“ i „Alkar“ Dinka Šimunovića, „Ole i Trufa“ I. B. Singera, „Naša kuća je u plamenu“ Grete Thunberg.

Slušali su i analizirali govor mlade aktivistice Grete Thunberg o ekološkim problemima današnjice te pripremili vlastiti jednominutni govor na zadane teme. Učenici su slušali i interpretirali radioigre „Dobro Stablo“ te „Ole i Trufa“ čiji su autori njihovi školski prijatelji iz Radijske skupine Cvrčak. Pogledali su te interpretirali animirani film „Ljubitelji cvijeća“ Z. Grgića i B. Ranitovića s posebnim naglaskom na poruku filma koja budi optimizam i nadu.

Učenici su pripremili i dramske improvizacije nakon interpretacije lektirnog djela „Sretni Kraljević“ O. Wildea. Izradili su lutke od prirodnih materijala te pripremili kratke lutkarske predstave u okviru e-Twinning projekta „S lutkama rastem, igram se i učim“.

Mentorica učenika je Sanja Biškup, profesorica Hrvatskoga jezika.

Sanja Biškup, prof.

učenički radovi nalaze se pod "opširnije"

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 20. 11. 2020. 19:18

Obilježen Međunarodni dan tolerancije

tolerancija

Poštujmo i uvažavajmo drugačije od sebe            

Međunarodni dan tolerancije obilježava se 16. studenoga jer su na taj dan  1995. godine,  članice UNESCO-a potpisale i usvojile Deklaraciju o principima tolerancije. U njenom prvom članku objašnjava se značenje pojma tolerancije:

„Tolerancija je poštivanje, prihvaćanje i uvažavanje bogate raznolikosti svjetskih kultura, oblika izražavanja i načina života. Potiče ju znanje, otvorenost, komunikacija i sloboda misli, savjesti i vjerovanja. Tolerancija je sklad u različitosti. To nije samo moralna dužnost, nego je i politički i zakonski zahtjev. Tolerancija, vrlina koja omogućuje mir, doprinosi zamjeni kulture rata kulturom mira.“

Sanja Biškup, prof.

detalji pod "opširnije"

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 17. 11. 2020. 10:01

Preporuke Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije za roditelje i učenike u slučaju izolacije ili karantene te nakon povratka sa sportskih natjecanja

obavijest

Poštovani roditelj i dragi učenici, u privitku možete pročitati preporuke Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije za roditelje i učenike u slučaju izolacije ili karantene te nakon povratka sa sportskih natjecanja.

 

 

  1. Upute za roditelje učenika nižih razreda
  2. Upute za roditelje učenika viši razreda i srednjoškolaca
  3. Preporuke za sportska natjecanja
  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 19. 10. 2020. 16:39

Sjajan uspjeh naše učenice Lee Težak

deutsch

13. i 14. listopada 2020. održalo se Državno natjecanje iz Njemačkoga jezika, na koje je ove godine pozvana učenica OŠ Vidovec. U kategoriji 8. razreda, 1.strani jezik, natjecala se naša učenica Lea Težak .

Lea je u svojoj kategoriji osvojila 1.mjesto na Državnom natjecanju iz Njemačkoga jezika.😃💪👏😎

Od ❤️ čestitamo našoj Lei te joj želimo daljnje uspješno školovanje kao učenici II. gimnazije u Varaždinu.

Učenicu je za natjecanje pripremala mentorica Lea Lesar-Dolenc, učiteljica njemačkoga jezika.

 

Lea Lesar-Dolenc, učiteljica njemačkog jezika

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 27. 10. 2020. 21:01

Međunarodni Fair Play dan u OŠ Vidovec

           

Obilježavanje 1. Međunarodnog Fair play dana bila je najbolja uvertira u Tjedan Fair play-a. Učenici OŠ Vidovec i više nego inspirirani, imali su razne originalne ideje promocije i edukacije Fair play vrijednosti, ne samo u jednom tjednu, već će svoje ideje provoditi kroz cijelu školsku godinu. 

Naš se tjedan nastavio vršnjačkom edukacijom osmih razreda o provođenju Fair play-a tako da su četiri  učenice izradile prezentaciju i prenijele osnovne poruke Fair play-a za učenike od 1.-4. razreda za koje su, nakon prezentacije, pripremile bojanke i  igru Memory na temu Fair play-a koju su same izradile.

Iskoristivši blagodati velike sportske dvorane, učenici su se rasporedili po razredima cijelom dvoranom te bojali Fair play bojanke, igrali Memory & na tren živjeli Fair play. 

Na nogometnoj utakmici dječaka osmog razreda, učiteljica Tjelesne i zdravstvene kulture zajedno sa socijalnom pedagoginjom Škole oformile su komisiju za procjenu dobre i Fair play igre. Odlukom komisije nagradu Fair play karton dobio je F.Š. za fer i korektnu igru te posebice, fair ponašanje prema protivnicima koje je pokazao na terenu.

Obzirom da su na obilježavanju Međunarodnog dana Fair play-a nastali razni likovni radovi, najbolji radovi nagrađeni su također Fair play kartonom. Učeniku N. M. 2.b razreda dodijeljen je Fair play karton  za najbolji strip.

Učenice-edukatorice  napravile su intervju s učenicima, dobitnicima Fair Play kartona te snimile njihove prve reakcije.

Naše su edukatorice održale prezentaciju Fair play-a i u petom razredu te na taj način svoje znanje i iskustvo ovog tjedna prenijele na mlađe generacije koje ćemo poticati da njeguju ove vrijednosti, da se dodatno educiraju te promoviraju i žive Fair play.  

Na kraju tjedna učenice osmih razreda predstavile su se svojim kreativnim nastupom i vokalnom rap izvedbom njihove originalne pjesme na temu Fair play-a te tako postale promotorice Fair play-a u našoj školi.

Verica Ozmec, prof.

 

  • u prilogu se nalazi i brošura koju je pripremila učiteljica tzk. Verica Ozmec:

1. Fair Play dan u OŠ Vidovec

  • fotografiju možete vidjeti pod "opširnije"
  • dvije videoizvedbe nalaze se na sljedećim poveznicama: poveznica_1 i poveznica_2

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 27. 10. 2020. 19:18

Olimpijski tjedan

znak

"U zdravom tijelu zdrav duh"

 

Kao i svake godine i ovu školsku godinu započeli smo u duhu olimpizma. Zbog novonastale situacije pandemije korona virusom nismo mogli u jednom danu okupiti svu djecu zbog potrebne distance pa smo odlučili obilježiti olimpijski tjedan koji je trajao od  21.9-25.9 . 2020.

Kao i do sada, našu malu vidovečku olimpijadu započeli smo u antičkoj tradiciji kroz poslovicu „u zdravom tijelu zdrav duh“ koja  nas podsjeća kako svoje tjelesno i mentalno zdravlje možemo unaprijediti i očuvati pomoću tjelesnog vježbanja.

detalje pročitajte pod "opširnije", a fotografije pogledajte u fotogaleriji

Verica Ozmec, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 5. 10. 2020. 10:24

Projekt besplatne školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva šk. god. 2020./2021.

obavijest

Poštovani roditelji/skrbnici,

uskoro se raspisuje Javni poziv za projekt osiguravanja besplatnih školskih obroka za djecu u riziku od siromaštva.

Uvjet za besplatnu školsku prehranu za djecu u riziku od siromaštva je ostvareno pravo na dječji doplatak.

Molimo Vas da, kao roditelj koji je nositelj dječjeg doplatka, preuzmete obrazac (koji se nalazi na službenoj stranici Škole), popunite ga i potpišete te najkasnije do 16. 10. 2020. godine dostavite u Školu (u tajništvo) ili osobno dođete popuniti isti u tajništvo Škole u vremenu od 9 – 15 sati svakim radnim danom.

Ukoliko imate više djece za koje biste tražili oslobođenje molimo da za svako dijete posebno ispunite obrazac.

U dogovoru s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje, škola će temeljem određenog obrasca tražiti provjeru ostvaruju li prijavljena djeca pravo na dječji doplatak u 2020. godini.

Uz zahtjev više nije potrebno prilagati rješenje o ostvarivanju dječjeg doplatka, no u zahtjevu obavezno morate navesti iznos dječjeg doplatka koji se ostvaruje po djetetu.

Obrazac zahtjeva nalazi se kao prilog ovoj obavijesti.

                                                                         Osnovna škola Vidovec

Prilozi:

1. Dopis školama

2. Zahtjev za besplatnu školsku prehranu

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 1. 10. 2020. 20:57

e-Potvrde za učenike i roditelje

važno

Dragi učenici, poštovani roditelji! Na poveznici potvrde.skole.hr možete se prijaviti svojim AAI identitetima (učenici) ili svojim pristupnim podacima sustavu e-Građani (preko Fine, bankovnih tokena, razine barem 3 - roditelji) i ispisati digitalnu potvrdu o školovanju. U padajućem izborniku moguće je izabrati svrhu potvrde. Potvrde koje su izdane putem toga portala zamjenjuju u potpunosti potvrdu iz škole u svim pravnim poslovima, pa više nije potrebno dolaziti po potvrdu u školsku referadu i mogu se spremiti na računalo, slati ili ispisivati, ovisno o potrebama. Sustav za izdavanje potvrda podatke o učenicima preuzima iz baze podataka e-Matica u kojoj su svi učenici.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 25. 9. 2020. 10:17

Zbor malih pjesnika 2020.

kaj

Naš mefki i zvonki kaj


U okviru manifestacije Dani kajkavske riječi u Zlataru, ove je godine održan 51. Zbor malih pjesnika. Na natječaj Pučkog otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića odazvalo se 45 osnovnih škola kajkavskog govornog područja s 257 pjesama, a članovi Prosudbenog povjerenstva odabrali su 52 pjesme za  objavu u Zborniku.

U Zlataru se okupio kaj u njegovoj izgovornoj različitosti od Martina na Muri i Šenkovca do Klanjca, Belice, Donje Stubice i Lokvi. Mnogi mali pjesnici diljem kajkavske Hrvatske, pod okriljem entuzijazma svojih voditelja, njeguju naš mefki i zvonki kaj na zajedničkom putu njegova očuvanja. Stručni ocjenjivački sud u sastavu: prof. Željka Horvat-Vukelja, dr. sc. Ivo Kalinski i prof. Ivančica Tomorad, odabrao je za javno izvođenje i tisak u zbirci 52 pjesme mladih autora.

Na Zboru malih pjesnika iz naše je škole sudjelovala učenica 8. a razreda, Ilijana Vrbnjak. Ona je u narodnoj nošnji vidovečkog kraja, krasnoslovila stihove svoje pjesme Kaj je se muoj kaj. Mentorica učenice je profesorica Sanja Biškup, učiteljica hrvatskoga jezika.

 

Sanja Biškup, prof.

 

fotografije pogledajte pod "opširnije"

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 23. 9. 2020. 10:20

Financiranje školske prehrane od strane Općine Vidovec

obavijest

Financiranje školske prehrane od strane Općine Vidovec u školskoj godini 2020./2021., za djecu čiji roditelji/skrbnici ostvaruju ovo pravo

 

Poštovani roditelji/skrbnici,

obavještavamo vas da je Općina Vidovec, na svojim mrežnim stranicama, objavila Obavijest o financiranju školske prehrane od strane Općine Vidovec u školskoj godini 2020./2021. Stoga upućujemo roditelje/skrbnike na donju poveznicu na mrežne stranice Općine Vidovec, gdje mogu saznati više o uvjetima prijave, odnosno financiranja školske prehrane. Rok za prijavu je 21. rujna 2020. godine.

Srdačan pozdrav!

                                                                                                                           Ravnatelj: Predrag Mašić

 

http://www.vidovec.hr/novosti/obavijest-o-financiranju-skolske-kuhinje-u-skolskoj-godini-2020-2021-za-djecu-slabijeg-imovinskog-stanja/

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 16. 9. 2020. 14:21

Organizacija programa produženog boravka u OŠ Vidovec

obavijest

Poštovani roditelji/skrbnici,

obavještavamo vas da u OŠ Vidovec (u Matičnoj školi u Vidovcu te u PŠ Nedeljanec), od ponedjeljka, 14. rujna 2020. godine počinjemo provoditi Program produženog boravka za učenike od prvog do trećeg razreda, uz pridržavanje epidemioloških mjera.  To znači da svi roditelji/skrbnici učenika od prvog do trećeg razreda, koji su se odlučili za korištenje Programa produženog boravka, mogu od ponedjeljka svoju djecu slati u Produženi boravak, koji će raditi svakodnevno do 16,30 sati. Što se tiče učenika četvrtih razreda, za njih do daljnjega nije moguće organizirati Produženi boravak, a da se ne prekrše epidemiološke mjere. Stoga, molim roditelje/skrbnike učenika četvrtih razreda za razumijevanje.   

NAPOMENA: Molimo roditelje/skrbnike da prilikom dolaska u školu po djecu obavezno nose zaštitne maske. Sve ostale potrebne informacije, roditelji/skrbnici dobit će od učiteljica koje rade u Produženom boravku, a isto tako mogu se javiti i ravnatelju na broj: 0914160265.

                                                                                                                                               Ravnatelj:

                                                                                                                                           Predrag Mašić

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 11. 9. 2020. 17:27

Obavijest o početku nastave

obavijest

OSNOVNA ŠKOLA VIDOVEC

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE 7. rujna 2020. godine

-organizacija i raspored-

 

Poštovani roditelji/skrbnici, dragi učenici/e te djelatnici/e Škole!

 

Nastava u novoj školskoj godini 2020./2021. počinje u ponedjeljak 07. rujna 2020. godine i odvijati će se u jutarnjoj smjeni za sve učenike naše Škole.

detalji pod "opširnije"

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 3. 9. 2020. 19:52

Udžbenici i drugi obrazovni materijali za šk. god. 2020./2021.

obavijest

Obavijest za roditelje/skrbnike učenika s područja Općine Vidovec

 

Poštovani roditelji/skrbnici!

Vezano uz nabavu udžbenika za sljedeću školsku godinu, obavještavamo Vas da će sva djeca s područja Općine Vidovec dobiti  udžbenike iz svih predmeta, prema Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, a Općina Vidovec kupit će radne bilježnice iz svih predmeta, kutije za Tehničku kulturu te likovne mape, također za sve učenike s područja Općine Vidovec. To znači da će učenici s područja Općine Vidovec dobiti sve udžbenike, radne bilježnice i likovne mape te stoga ne trebaju ništa od toga kupovati, osim učenika petih razreda koji trebaju kupiti jedino geografski atlas. Učenici će sve navedeno dobiti u Školi početkom nove školske godine, bez obzira hoće li se nastava odvijati u školi ili i dalje na daljinu. Obavijest o tome bit će objavljena krajem kolovoza na mrežnim stranicama Škole. Nastavna godina započet će 7. rujna 2020. godine.

detalji vezani za udžbenike nalaze se pod "opširnije"

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 24. 7. 2020. 10:46

Udžbenici i drugi obrazovni materijali za šk. god. 2020./2021.

obavijest

Obavijest za roditelje/skrbnike učenika s područja Grada Varaždina (s prebivalištem u Gojancu ili Varaždinu)

 

Poštovani roditelji/skrbnici!

Vezano uz nabavu udžbenika za školsku godinu 2020./2021., obavještavamo Vas da će Grad Varaždin i ove godine financirati nabavu radnih bilježnica za obavezne nastavne predmete, a dokup udžbenika za sve nastavne predmete ove godine financirat će Ministarstvo znanosti i obrazovanja. To znači da roditelji/skrbnici neće morati kupiti nijedan udžbenik. Radne bilježnice roditelji/skrbnici kupuju samo iz izbornih predmeta (Vjeronauk - od 1. do 4. razreda, Informatika – od 1. do 4. te za 7. i 8. razred i Engleski jezik – od 4. do 8. razreda). Osim navedenih radnih bilježnica, roditelji/skrbnici kupuju još i likovne mape (od 3. do 8. razreda), a sve ostale udžbenike i radne bilježnice, u što ulaze i kutije s materijalima iz Tehničke kulture, Geografski atlas od 5. do 8. razreda, učenici će dobiti u Školi početkom nove školske godine, bez obzira hoće li se nastava odvijati u školi ili i dalje na daljinu. Obavijest o tome bit će objavljena krajem kolovoza na mrežnim stranicama Škole. Nastavna godina započet će 7. rujna 2020. godine.

detalji vezani za udžbenike nalaze se pod "opširnije"

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 24. 7. 2020. 10:54

Ljetni praznici

Dragi učenici, danas, 26. lipnja, završava nastavna godina.

Vidimo se u rujnu!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 26. 6. 2020. 15:02

Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021.

obavijest

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, donijela je 13. svibnja 2020. godine Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_57_1156.html

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 25. 5. 2020. 07:35

Kreativna lektira

naslovnica

Ilustratori naslovnice lektirnog djela

 

Učenici 7. razreda dobili su zadatak ilustrirati naslovnicu lektirnog djela u digitalnom alatu Canva. Naime, učenici su čitali u digitalnom obliku lektirno djelo Miron u škripcu Ante Gardaša. Djelo je prepuno zapleta, avantura i elemenata kriminalističkog romana, a okosnicu fabule čine problemi s drogom i maloljetnom delikvencijom.

Učenici su nakon čitanja lektirnog djela trebali osmisliti naslovnicu prema predlošcima u digitalnom alatu Canva koji su učili na Informatici.

Naslovnica je trebala sadržavati naslov, autora te motive i elemente koji asociraju na fabulu romana. Raspored elemenata na naslovnici te font i veličina slova nisu bili zadani.

Učenici su bili vrlo maštoviti i kreativni u osmišljavanju naslovnica. Koristili su različite predloške, dodavali različite motive od kutije cigareta, crvenog automobila i klupe u parku, do motiva Zagreba i Osijeka gdje se odvija radnja.

Učenici su trebali i objasniti elemente i motive koje su koristili na naslovnici te objasniti odnose tih elemenata i likova koji se javljaju u romanu.

Poveznice na naslovnice možete vidjeti pod "opširnije".

 

Sanja Biškup, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 15. 6. 2020. 10:38

Informacije iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za učenike 8. razreda i njihove roditelje

info

Preporuke za obrazovnu i upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2020. godinu

Poštovani, na ovoj poveznici možete pogledati preporuke Hrvatskog zavoda za zapošljavanje vezano za obrazovnu i upisnu politiku te politiku stipendiranja u 2020. godini, po županijama. Informacije za Varaždinsku županiju nalaze se na 13. i 14. stranici.

 

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 8. 1. 2020. 13:21

Prijave u Centre izvrsnosti Varaždinske županije

CI

On-line prijave za Centre izvrsnosti Varaždinske županije za školsku godinu 2020./2021. traju od 16. lipnja do 6. srpnja 2020. godine, a za prijavu kliknite na sljedeću poveznicu.

Zaključna testiranja bit će u razdoblju od 31. 8. do  5. 9. 2020., a o vremenu i mjestu testiranja učenike će putem elektroničke pošte obavijestiti voditelji centra za koji su se prijavili.

Sve dodatne informacije učenici i roditelji ili staratelji, mogu dobiti od voditelja centara (konktakti na stranicama svakog centra) ili putem elektroničke adrese etc-hrvatska@civz.hr.

Brošuru o svim Centrima izvrsnosti Varaždinske županije možete preuzeti putem sljedeće poveznice.

Neke od programa, mogu upisati i učenici razredne nastave (npr. matematika, informatika, robotika, likovna umjetnost, astronomija).

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 17. 6. 2020. 18:16

Natječaji za upis u 1. razrede srednjih škola Varaždinske županije

upisi

Na službenoj stranici Varaždinske županije danas su objavljeni natječaji za upis učenika u 1. razred srednjih škola za sve škole s područja Varaždinske županije.

Za više informacija posjetite službeni internetski portal Varaždinske županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 17. 6. 2020. 15:32

Novi broj Max-a

Max_17

Dragi čitatelji, pred vama je novi broj našeg časopisa na njemačkom jeziku.

Max broj 17

Ukoliko niste pročitali prošlogodišnji broj Max-a, možete ga pogledati na donjim poveznicama.

Max broj 16

Mali Max 16

Lea Lesar Dolenc, učiteljica njemačkog jezika

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 16. 6. 2020. 08:42

Brošura "Odaberi svoju školu"

odaberi

Dragi osmaši, u prilogu se nalazi brošura "Odaberi svoju školu."

BROŠURA

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 16. 6. 2020. 08:30

Kreativna lektira

kazalište

Od kamishibai kazališta do digitalnih stripova

Kamišibaj [kamishibai] je umjetnost pripovijedanja uz pomoć slika na maloj drvenoj pozornici. Riječ je o umjetnosti koja spaja sliku i riječ, odnosno podrazumijeva interakciju govora i slike. Korisno je sredstvo i pomagalo za rad s djecom jer razvija maštu, kreativnost, likovnu i govornu izražajnost te komunikacijske i jezične vještine.

detalji su pod "opširnije", a fotografije u fotogaleriji

Sanja Biškup, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 15. 6. 2020. 09:45

Početak prijava u sustav za upise u 1. razred srednje škole

upisi

U skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. prve prijave kandidata u sustav NISpuSŠ započinju 1. lipnja 2020. godine iza 12:00 sati. 

Sve potrebne informacije učenici i roditelji mogu naći na sljedećoj stranici:

https://www.upisi.hr/upisi/

U sustav se trebaju prijaviti svi učenici 8. razreda.

U slučaju nejasnoća obratite se razrednicima i stručnoj službi.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 31. 5. 2020. 11:59

ODLUKA O UPISU UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

upisi

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_62_1240.html

Na gornjoj poveznici možete vidjeti Odluku o upisu učenika u 1. razred srednje škole za 2020./2021. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 28. 5. 2020. 06:53

Obilježen Dan knjige i Dan planeta Zemlje Vijest ima dokument u privitku

planet

Sretan rođendan

Dan hrvatske knjige te Dan planeta Zemlje obilježavaju se 22. travnja. Učenici 5. i 7. razreda  trebali su u učionici Hrvatskoga jezika riješiti kreativne zadatke vezane uz rođendan knjizi i našem planetu Zemlji.

Sedmaši su trebali istražiti razloge zbog kojih se 22. travnja slavi Dan knjige, tko je bila biblijska junakinja Judita i kako je spasila svoj narod, u koji grad Marulić smješta svoju Juditu te koji su razlozi da Marulića zovemo ocem hrvatske književnosti.

Sanja Biškup, prof.

 

detalji su pod "opširnije", a fotografije u fotogaleriji

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 25. 5. 2020. 07:59

Obilježen Svjetski dan pisanja pisama

pismo

Vita jela, zelen bor, molim brzi odgovor

Svjetski dan pisanja pisama obilježava se 11. svibnja. Kada ste zadnji put dobili ili napisali pismo, čestitku, razglednicu...?

U današnje je vrijeme pisanje pisama zaboravljena i izgubljena vještina. Suvremene tehnologije (sms-poruke, e-mailovi) sve više potiskuju oblikovanje i slanje pisama klasičnom poštom. Očito smo zaboravili kako je lijepo kad nas poštar iznenadi razglednicom ili pismom pa je Svjetski dan pisanja pisama pravi trenutak podsjetiti se vremena rukopisnih poruka.

Učenici 5. a i 5. c razreda naše škole bili su vrlo kreativni i domišljati u učionici Hrvatskoga jezika u pisanju čestitaka, pisama i pjesama uz Majčin dan!

Nakon što su poslušali radijsku emisiju “Vita jela…“Radijske skupine Cvrčak naše škole, na ovoj poveznicipetaši su mogli odabrati jedan od 4 zadatka: pisanje i ukrašavanje pisma ili čestitke mami za Majčin dan, snimanje krasnoslova pjesme "Kad moja majka govori" M. Kovačevića, pisanje kajkavske pjesme "Gda moja mati govori" ili snimanje jednominutnog eksperimentalnog filma "Mami".

U fotogaleriji možete vidjeti neke od pristiglih radova.

Sanja Biškup, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 13. 5. 2020. 08:21

eLektire - besplatno na webu

elektire

Na portalu eLektire besplatno su dostupna mnoga lektirna djela.

Za prijavu je potrebno unijeti svoje CARNet podatke. Iste koje koristite za pristup eDnevniku. Pretraživati možete prema raznim kategorijama ali najlakše je prema Popisu djela - osnovna škola.

Dostupni su i audio zapisi posebno prilagođeni mlađim učenicima i učenicima s teškoćema u čitanju.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 18. 3. 2020. 19:22
» Arhiva naših vijesti    
 


Individualni razg.

Popis udžbenika

Ovdje možete preuzeti popis udžbenika za 2020./2021. godinu.

Popis udžbenika za 5. razred jednak je prošlogodišnjem.


"Ja mogu"

Program Erasmus+

           

     


Jelovnik

e-Dnevnik

 

 

 

 


Kurikul 2019./2020.

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Anketa
Imate li pametni telefon (smartphone)?

Čitajte online

      

    


Sigurniji INTERNET
preskoči na navigaciju