preskoči na sadržaj
vijesti

Natječaj za radno mjesto učitelj/ica engleskog jezika

OSNOVNA  ŠKOLA  VIDOVEC

42205 VIDOVEC, Školska 4, raspisuje

 

           N A T J E Č A J

            za popunu radnog mjesta:

 

  1. UČITELJ/ICA ENGLESKOG JEZIKA  - 1 osoba

20 sati ukupnog tjednog radnog vremena,

određeno nepuno radno vrijeme – zamjena za dopust za njegu djeteta

detalji pod "opširnije"  i pod "natječaji"

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 25. 5. 2018. 13:19

Počinju prijave u sustav upisi.hr

upisi

Od danas, 25. svibnja učenici osmih razreda mogu se prijaviti u Nacionalni informacijski sustav prijava i upisa u srednje škole - NISpuSŠ preko poveznice upisi.hr koristeći svoje Carnet podatke. Nakon prijave u sustav potrebno je upisati broj mobitela na koji ćete u obliku sms poruke dobiti PIN (4 znamenke) koje ćete pri svakoj sljedećoj prijavi trebati unijeti zajedno sa korisničkim imenom i lozinkom. PIN obavezno negdje zapišite i sačuvajte poruku.

Prijava u sustav nije isto što i prijava željenih programa. Prijava obrazovnih programa za sve učenike koji se školuju po redovnom programu počinje 26. lipnja.

Molimo učenike i njihove roditelje da obavezno prouče ovaj dokument te da poštuju rokove navedene u njemu. Rokovi su u dokumentu navedeni u posebnim tablicama. Skrećemo pozornost učenicima koji se školuju po individualiziranom ili prilagođenom programu da su za njih objavljeni posebni datumi koji se ponešto razlikuju od onih za redovne učenike, a i način prijave programa je drugačiji. 

Za pojedina zanimanja potrebno je proći prethodnu provjeru (npr. provjera likovnih sposobnosti) pa vas molimo da pratite datume tih provjera jer bez toga ne možete upisati određeni smjer. Datumi se objavljuju na stranicama željenih srednjih škola.

Svaka srednja škola na svojoj web stranici objavljuje termine zaprimanja upisnica kao i popis potrebne dokumentacije koju učenici moraju imati prilikom upisa. Okvirno, termini mogu biti od 13. do 19. srpnja.

Sve upute nalaze se na upisi.hr, a učenike i njihove roditelje molimo da redovito prate obavijesti na toj stranici kao i na web stranicama srednjih škola za koje su zainteresirani. Za svaki tip učenika objavljene su posebne publikacije (upute) pa odaberite onu koja se odnosi na vas (redovni učenici, učenici s teškoćama u razvoju - individualizirani i prilagođeni, umjetnički i sportski programi).

Podsjećamo vas da snimku webinara o upisima možete čuti i vidjeti ovdje, a kao pomoć pri izračunavanju bodova možete koristiti ovaj kalkulator.

Za sva pitanja možete se obratiti razrednicama ili pedagoginji škole, a nakon 13.7. svoje nedoumice morate rješavati isključivo u odabranim srednjim školama.

Sretno svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 25. 5. 2018. 08:41

ERASMUS+: Vielfalt und Integration - Raznolikost i integracija

Erasmus

Od 11.5. do 17.5. učenici 7.-ih razreda OŠ Vidovec, Petar Zavrtnik, Melani Košić, Karla Šambar i Hana Botić zajedno sa ravnateljem OŠ Vidovec i učiteljicom njemačkog jezika Leom Lesar-Dolenc su u sklopu ERASMUS+ projekta "Raznolikost i integracija" boravili u Poljskoj, Varšava/ Ozarow Mazowiecki. Partneri u projektu su Europaschule Gladenbach iz Njemačke ( voditelj projekta) , Ozel Antalya Bahcesehir Anadolu Lisesi iz Turske, GTEMS Anton -Sattler- Gasse iz Austrije, Agrupamento de Escolas Emido Navarro iz Portugala i Szkola Pallotiego w Ozarowie Mazowiecki iz Poljske.

Lea Lesar-Dolenc

detalje potražite pod "opširnije", a fotografije u fotogaleriji

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 21. 5. 2018. 22:11

Odluka o početku i završetku školske godine 2018/2019.

obavijest

Link na kompletan dokument možete pronaći ovdje, a najvažnija informacija je da sljedeća nastavna godina počinje 3. rujna 2018. godine, a završava 14. lipnja 2019. godine. smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 21. 5. 2018. 18:09

Kalkulator bodova za upis u srednju školu

upisi

Učenici osmih razreda na ovom linku mogu pronaći kalkulator koji će ime olakšati izračun bodova za upis u srednju školu.

Kalkulator je nastao u suradnji između Hrvatske zajednice županija i Srednje.hr.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 21. 5. 2018. 10:27

Max sucht den Superstar

U OŠ Cestica  11. 5. 2018. održan je 8. godinu zaredom međunarodni show na njemačkom jeziku „Max sucht den Superstar“. Sudionici „Max-a“ pjevaju na njemačkom jeziku u svrhu promicanja uporabe njemačkog jezika kao jezika koji je kulturno i povijesno blizak našem području.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovale su sveukupno 23 škole s područja Republike Hrvatske te susjedne Republike Slovenije.  Prvo mjesto osvojile su predstavnice OŠ Vinica. Našu školu je vrlo uspješno predstavila učenica 6.b razreda Elizabeta Košić s pjesmom „Phänomen“ Helene Fischer.

                                              Jasmina Canjuga, učiteljica njemačkog jezika

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 17. 5. 2018. 12:19

XV. Theaterspiele

ts

15. jubilarno izdanje Theaterspiele-a održano je ove godine od 12.4.-15.4. u HNK-u u Varaždinu i Osnovnoj školi Vidovec.

Na ovogodišnjem Festivalu sudjelovale su grupe i gosti iz 8 europskih zemalja: Austrije, Njemačke, Mađarske, Srbije, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. Sveukupno se svojim predstavama na njemačkom jeziku predstavilo 54 grupe i to od vrtićkog uzrasta pa do studenata. Osnovnu školu Vidovec predstavljale su svojim predstavama grupe „Bienchen“ i „Videki“.

Naši učitelji i učenici su sudjelovali i na radionicama. Za učitelje su bile organizirana radionice u OŠ Vidovec od strane AZZO-a , „Sprechen lernen. Sprechen üben.“ 13.4. Za sudionike Festivala su pod vodstvom 6 dramskih pedagoga bile organizirane radionice također u OŠ Vidovec 14.4.

Lea Lesar-Dolenc

Fotografije:

Facebook    DAN 1    DAN 2    DAN 3    Workshops

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 23. 4. 2018. 13:35

19. Jugendtheaterfestival in Temeswar, Rumänien

Od 2.4.-7.4.2018. dramske skupine koje glume na njemačkom jeziku, „Videki“ i „Videki-Seniorengruppe“ sudjelovali su na 19. Kazališnom festivalu mladih u rumunjskom gradu Temešvar-u.

Sveukupno 13 učenika , Melani Košić, Ema Hleb, Tea Rožmarić, Šimun Plantić, Petar Zavrtnik, Dora Težak, Lorena Fluksek, Karla Šambar, Nikolina Smiljan , David Plantić, Estera Košić, Paula Vešligaj i Martina Bušetinčan, naše osnovne škole, i dvoje učenika, Egon Matole i David Mašić, bivši učenici naše škole, sudjelovalo je intenzivno cijeli tjedan na dramskim radionicama u ogranizaciji Nikolas-Lenau- Lyzeum-a te Njemačkog nacionalnog kazališta iz Temešvara koje su vodili profesionalni dramski pedagozi na njemačkom jeziku.

Osim sudjelovanja na radionicama naši učenici, bivši i sadašnji, predstavili su se vrlo uspješno na Festivalu i svojim predstavama na njemačkom jeziku: „Puppenspieler“ i „Damals und Heute“ te su bili nagrađeni sa velikim pljeskom.

Lea Lesar Dolenc, učiteljica njemačkog jezika

fotografije su pod "opširnije"

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 9. 4. 2018. 10:14

Državno natjecanje iz njemačkog jezika - rezultati

deutsch

Osnovna škola Vidovec bila je od 26. do 28. ožujka 2018. godine domaćin Državnog natjecanja iz njemačkog jezika za osnovne i srednje škole.

Ljestvicu poretka možete vidjeti u privitku.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 28. 3. 2018. 20:22

Mali planinari naše škole na svom prvom zajedničkom pohodu

planinar

Od ovog proljeća naši učenici i učitelji imaju priliku biti članovi sekcije Čevo HPD-a MIV čiji je voditelj za našu školu vjeroučitelj Zoran Košić Čačić. Ove subote imali su svoje prvo zajedničko druženje. Stručni voditelj Domagoj Potrebica, vjeroučitelj Zoran Košić Čačić i učiteljica Maja Herceg kao pomoćni vodiči te učitelj Zlatko Cesar i knjižničarka Ivana Mrvelj zajedno s pedesetak malih planinara dan su proveli na Ravnoj gori. Propješačili su ukupno 13 kilometara, od Kameničkog podgorja, preko Babica do Filićevog doma pa prema kapeli Sveta tri kralja i planinarskoj kući Pusti duh. Cilj im je bio dvorac Trakošćan.

Bez obzira na umor i blatne cipele svi su se vratili oduševljeni izletom te jedva čekaju novi. Prema najavama našeg voditelja to bi mogao biti Kalnik.

fotografije se nalaze u fotogaleriji

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 26. 3. 2018. 19:52

Dojmljiv nastup naše učenice Karle Zagorec na Državnoj smotri Lidrano 2018.

lidrano

Od 19. do 21. ožujka 2018. u Primoštenu je održana Državna smotra Lidrano 2018. na kojoj je kao predstavnica Varaždinske županije u kategoriji pojedinačnoga dramskoga izraza sudjelovala i učenica osmoga razreda naše škole Karla Zagorec.

Nastupivši već prve večeri, nakon svečanog otvaranja Smotre, Karla je izvela pjesmu na kajkavskom narječju pjesnikinje Ružice Jukić Draga mama, tak bi štela te svojom izvedbom ostavila dubok dojam na mnogobrojnu publiku i članove povjerenstva. To je potvrđeno velikom pljeskom, ali i brojnim pohvalama učenika, mentora i članova povjerenstva na neformalnim susretima i druženjima tijekom održavanja Smotre.

Iako Lidrano nema natjecateljski karakter, na okruglom stolu na kojemu članovi povjerenstva iznose ocjene i komentare svakoga nastupa, bilo je jasno da je Karla Zagorec izdvojena kao jedna od najuspješnijih ovogodišnjih sudionica u ovom izrazu. Podcrtavajući težinu samoga teksta i emocija kojima se bavi, članovi povjerenstva posebno su pohvalili Karlinu  ekspresivnost, proživljenost i samu dramaturgiju izvedbe. Ovakvu prosudbu ponovno su dugotrajnim pljeskom podržali svi sudionici okrugloga stola, učenici i njihovi mentori. Bravo, Karla!

Kristinka Štefan, prof.

fotografije pogledajte pod "opširnije"

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 26. 3. 2018. 12:36

Obilježen Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

Različite šarene čarapice na školskim hodnicima

 

Učenici i učitelji naše škole obilježili su Svjetski dan osoba s Downovim sindromom nošenjem različitih čarapa. Naime,  simbol Dana sindroma Down su šarene čarape koje simboliziraju posebnost tih osoba te ljepotu različitosti.

Ujedinjeni su narodi (UN) 10. studenoga 2011. godine prihvatili predloženu rezoluciju i donijeli odluku kojom se 21. ožujka obilježava Međunarodni dan osoba s Downovim sindromom (World Down Syndrome Day). Svjetski dan sindroma Down (WDSD) prvi je put obilježen u Singapuru 2006. godine.

Nošenjem šarenih čarapa iskazuje se podrška osobama s Downovim sindromom kako bi se što bolje integrirale u naše društvo. Nažalost, normalan život u obiteljima, vrtićima, školama, ali i na radnom mjestu danas je omogućen još uvijek vrlo malom broju osoba s Downovim sindromom.

Učenici 5. b razreda također su se uključili u obilježavanje Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom. Njihov razredni prijatelj Kimi Đuras ima Downov sindrom te su cijeli sat razrednog odjela igrali različite igre koje su pripremili u dogovoru s razrednicom i Kimijevom asistenticom.  U opuštenoj atmosferi jačali su zajedništvo, prijateljstvo i ljepotu različitosti.

                                               Sanja Biškup, prof.

fotografije pogledajte ovdje

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 22. 3. 2018. 18:23

Cihovci na terenskoj nastavi

ci_hrvatski

U studiju Nove TV i Hrvatskom školskom muzeju

Polaznici Centra izvrsnosti za Hrvatski jezik Varaždinske županije svake godine odlaze na terensku nastavu u Zagreb. Ove su godine posjetili Novu TV i Hrvatski školski muzej.

Iz naše su škole na terenskoj nastavi sudjelovale učenice 8. razreda Maria Imbrihalec i Karla Zagorec, te profesorica Sanja Biškup. Maria i Karla bile su polaznice Centra izvrsnosti za područje jezika, dok je učiteljica Sanja radila s učenicima nadarenim za područje književnosti i medija.

Sanja Biškup, prof.

detalje potražite pod "opširnije", a fotografije u fotogaleriji

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 19. 3. 2018. 19:09

ERASMUS + : „Vielfalt und Integration“ –„Raznolikost i integracija“

 

                    

Od 3.3. do 9.3. 2018. učenici 7. -ih razreda Osnovne škole Vidovec, Ema Hleb, Tea Rozmarić, Šimun Plantić, Paula Vešligaj i Lorena Fluksek zajedno sa ravnateljem Osnovne škole Vidovec Predragom Mašićem i učiteljicom njemačkog jezika Leom Lesar-Dolenc, su u sklopu ERASMUS+ projekta „Raznolikost i integracija“ boravili u Portugalu, Almadi. Partneri u ovom projektu su Europaschule Gladenbach iz Njemačke ( ujedno i voditelji projekta), Ozel Antalya Bahcesehir Anadolu Lisesi iz Turske, GTEMS Anton-Sattler-Gasse iz Austrije, Agrupamento de Escolas Emido Navarro iz Portugala i Szkola Pallottiego w Ozarowie Mazowiecki iz Poljske.

Lea Lesar Dolenc

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 12. 3. 2018. 11:27

Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika

logo_HJ

Među najboljima u Županiji

 

Osnovna škola Ante Starčevića Lepoglava bila je domaćin 61 učeniku 7. i 8. razreda osnovnih škola koji su na županijskom Natjecanju iz hrvatskoga jezika pokazali svoje znanje.

Učenike i njihove mentore najprije je pozdravio zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač te Ratko Tomić, ravnatelj Škole.

Iz naše se škole na županijsko natjecanje plasirao David Ister, učenik 7. c razreda. Test se pisao 90 minuta, a David je sa 61 bodom ostvario odlično 7. mjesto. Davidova mentorica je profesorica Sanja Biškup.

fotografije potražite pod "opširnije"

                 Sanja Biškup, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 9. 3. 2018. 11:48

Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika

njemački

Na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika održanom 21.2.2018. godine sudjelovalo je dvoje učenika iz 8.b razreda. To su učenici Karla Zagorec i David Petric. Karla je ostvarila 8. mjesto sa 70 bodova, a David 17. mjesto s 54 osvojena boda. Za natjecanje je učenike pripremala učiteljica Lucija Tomašković.

Učenici su pokazali odlično znanje i vještinu vladanja njemačkim jezikom, što će im u budućem školovanju biti velika motivacija da još više napreduju i usavršavaju svoje znanje.

Lucija Tomašković

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 28. 2. 2018. 09:39

Županijski Lidrano 2018.

lidrano

Radioigra i samostalni scenski nastup predloženi za državni Lidrano

Županijska smotra Lidrano održana je 14. i 15. veljače 2018. godine. Okrugli stolovi za literarni, novinarski i radijski izraz održani su 14. veljače u OŠ Ljubešćica, koja je ove godine bila domaćin Smotre. Smotra scenskih radova održana je 15. veljače u Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin. Učenici naše škole  plasirali su se na županijsku smotru u svim izrazima (dramskom, literarnom i novinarskom).

Najviše ocjene i prijedlog za državni Lidrano iz naše su škole dobila dva rada: u kategoriji samostalnog scenskog nastupa najbolja je bila Karla Zagorec iz 8. a razreda koja je krasnoslovila pjesmu „Draga mama, tak bi štela“ (mentorica Kristinka Štefan, prof.), te radiogra „Dobro Stablo“ u kojoj glume Albert Košić iz 5. a te Marko Grđan iz 5. b razreda, pripovjedačica je Lorena Sopić iz 5. a, a snimateljica i montažerka  Estera Košić iz 7. b razreda (mentorica Sanja Biškup, prof.). 

Sanja Biškup, prof.

Detalje pogledajte pod "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 21. 2. 2018. 13:31

Brošura za roditelje - ODGOVORI KOJE JE DOBRO ZNATI

ovisnosti

S obzirom na sve veću prisutnost novih droga, Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH izdao je brošuru za roditelje koja daje osnovne informacije vezane za pojavu novih droga. Također, nude se i savjeti u slučaju sumnje na zlouporabu droga. Budući da su nove droge vrlo lako nabavljive, molimo roditelje da se informiraju kako bi bili spremni odgovoriti na sve izazove odgoja.

Brošuru možete preuzeti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 13. 2. 2018. 10:45

Novi termini individualnih razgovora za predmetnu nastavu

obavijest

Zbog djelomične promjene rasporeda sati, došlo je i do promjene termina individualnih razgovora za predmetnu nastavu. Nove termine možete pronaći pod "opširnije".

Podaci su dostupni i na "Informacijama za roditelje" gdje ujedno možete vidjeti i raspored zvona za predmetnu nastavu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK  datum: 25. 1. 2018. 10:11
» Arhiva naših vijesti    
 


Projekt

OŠ Vidovec uključena je u projekt pod nazivom 

„Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2017. – 2018.)“

Priloženi dokumenti:
Informacije o projektu.pdf


Program Erasmus+

           


Jelovnik


Priloženi dokumenti:
jelovnik svibanj 2018.pdf


e-Dnevnik

 

 

 

 


Kurikul 2017./2018.

Popis udžbenika

Ovdje možete preuzeti popis udžbenika za 2017./2018. godinu.

 


Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Anketa
Imate li pametni telefon (smartphone)?

Čitajte online

      

    


Sigurniji INTERNET
preskoči na navigaciju