preskoči na sadržaj
Vijesti

Obavijest o početku nastave

OSNOVNA ŠKOLA VIDOVEC

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE 7. rujna 2020. godine

-organizacija i raspored-

 

Poštovani roditelji/skrbnici, dragi učenici/e te djelatnici/e Škole!

 

Nastava u novoj školskoj godini 2020./2021. počinje u ponedjeljak 07. rujna 2020. godine i odvijati će se u jutarnjoj smjeni za sve učenike naše Škole.

detalji pod "opširnije"


Sukladno preporukama i uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19, u nastavku Vam donosimo najvažnije upute vezane uz organizaciju nastave:

 1.  Razredi imaju svoje stalne/matične učionice te ne prelaze iz razreda u razred. Učitelji/ce drže nastavu u matičnim razredima (osim predmeta Informatika i Tjelesna i zdravstvena kultura) te se nastava odvija bez školskog zvona.

 

 1. Učenici/ce, učitelji/ce i ostali djelatnici Škole obvezni su nositi maske (dvije perive, pamučne maske po učeniku osigurala je Varaždinska županija).

 

 1. Učenička prehrana bit će organizirana u matičnim učionicama.

 

 1. U funkciji će biti svi dostupni ulazi i izlazi iz/u Školu s dezinficijensima, bez dežurnih učenika.

 

 1. Roditelji/skrbnici imaju obavezu izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu, već se javljaju telefonom ravnatelju škole i pedijatru/liječniku obiteljske medicine koji donosi odluku o testiranju i liječenju djeteta.

 

 

U nastavku slijedi raspored matičnih učionica po razredima

Razred

Razrednik/ca

Broj učenika

Broj učionice


5.a


Verica Ozmec


15

4
 (Matematika)

 


5.b

 

 

Zoran Košić Čačić


12

1

(Vjeronauk)


5.c


Kristinka Štefan


19

11

(Hrvatski jezik)
 


6.a


Lea Lesar-Dolenc


18

7

(Njemački jezik)
 


6.b


Petra Fadiga


23

8

(Njemački jezik)
 


6.c


Tanja Kos


14

6

(Povijest)
 


7.a


Silvija Mekota


20

3

(Matematika)
 


7.b


Ana Sajko/Nataša Zagorec


15

13

(Geografija)
 


8.a


Valentina Štrlek


23

5

(Glazbena kultura)
 


8.b


Sanja Biškup


24

12

(Priroda/Biologija)
 

 

 

PRVI DAN NASTAVE

Prvi dan nove školske godine, 07. rujna 2020. odvijat će se prema sljedećem rasporedu:

OSNOVNA ŠKOLA VIDOVEC

 • 2. A i B, 3. A i 4.A i B razredi te  5.ABC, 6.ABC, 7.AB i 8.AB razredi u  10,00 sati; svi učenici obvezni su nositi maske.
   
 • Učenici 1.A i B razreda doći će u Školu u pratnji jednog roditelja u 8,00 sati. Iako smo dosad za prvašiće organizirali priredbu te zajednički prijem, nažalost zbog epidemije COVID-19 ove ih godine ne smijemo organizirati. Stoga molimo roditelje da sa svojom djecom uđu na stražnji ulaz kod dvorane te se smjeste na tribine, pridržavajući se epidemioloških mjera – dezinfekcija ruku na ulasku, održavanje 1,5 m fizičke udaljenosti/distance jedni od drugih te nošenje maski. Naravno, radi upoznavanja roditelja i djece s učiteljicom, roditelji mogu kasnije ući i u razred, no molimo Vas da se ne zadržavate dulje od 15 minuta. Svi učenici obvezni su nositi maske.

 

 PODRUČNA ŠKOLA NEDELJANEC

 • 2., 3. i 4.C razredi u 09,45 sati; svi učenici obvezni su nositi maske.
 • Učenici 1.c razreda doći će s roditeljima u 8,00 sati u PŠ Nedeljanec;

Iako smo dosad za prvašiće organizirali priredbu te zajednički prijem, nažalost zbog epidemije COVID-19 ove ih godine ne smijemo organizirati. Stoga molimo roditelje da pričekaju na školskom dvorištu dolazak učiteljice koja će prozivati učenike u razred. Naravno, radi upoznavanja roditelja i djece s učiteljicom, roditelji mogu ući u Školu, no molimo Vas da se ne zadržavate dulje od 15 minuta te da poštujete epidemiološke mjere – dezinfekcija ruku na ulasku, održavanje 1,5 m fizičke udaljenosti/distance jedni od drugih te nošenje maski. Svi učenici obvezni su nositi maske.
 

Prvi dan nastave u Školu je potrebno donijeti samo torbu i pribor za pisanje, a svi učenici će isti dan u Školi preuzeti svoje udžbenike. Također, raspored sati za daljnju nastavu učenici će dobiti istoga dana od svojih razrednika.

Nema zadržavanja u školskom holu i hodnicima, već učenici odmah ulaze u svoje matične razrede prema gore navedenom rasporedu učionica. Molimo sve učenike da se pridržavaju epidemioloških mjera – obavezna je dezinfekcija ruku na ulazu, održavanje fizičke udaljenosti/distance te nošenje maski u prostorijama Škole te školskom autobusu.

Prvo dan nastave organiziran je i prijevoz školskim autobusom i to prema sljedećem rasporedu:

Polazak školskog autobusa ujutro u Školu bit će prema sljedećem rasporedu: Autobus će iz Gojanca krenuti u 9,30 sati, a iz Budislavca oko 9,45 sati. Autobus će putem ukrcavati učenike na uobičajenim stajalištima. Učenike iz Zamlače, autobus će ukrcati u Zamlači kod igrališta.

Povratak školskog autobusa iz Područne škole Nedeljanec biti će u 10,50 sati, a iz OŠ Vidovec – za učenike nižih razreda u 11,20 sati; a za učenike viših razreda u 11,45 sati.

Produženi boravak će se odvijati i dalje, a o načinu organizacije roditelji/skrbnici će dobiti obavijest početkom sljedećeg tjedna.

 

VAŽNA OBAVIJEST ZA RODITELJE ONE DJECE KOJA SE UBRAJAJU U POSEBNO OSJETLJIVU SKUPINU DJECE ILI/I SU U KUĆANSTVU S TAKVOM OSOBOM

U skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021:
 

„za svaku izrazito vulnerabilnu osobu ili osobu koja dijeli kućanstvo s izrazito vulnerabilnom osobom, potrebno je pojedinačno razmotriti situaciju uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju. Odluku o tome donosi liječnik primarne zdravstvene zaštite kao i o eventualnim drugim posebnim mjerama zaštite poput nošenja maske i sl. (pedijatar, liječnik obiteljske medicine, te za učenike kod izostanaka duljih od mjesec dana liječnik školske medicine). U kućanstvu u odnosu na vulnerabilnog člana preporučuje se izbjegavati bliski kontakt, nositi masku kada je primjereno i provoditi druge preventivne mjere. Popis izrazito vulnerabilnih skupina bolesti i zdravstvenih stanja i uvjeti za njihov boravak u školi sukladan je pravilima liječničke struke."

Ukoliko Vaše dijete spada u skupinu izrazito vulnerabilnih (osjetljivih) osoba ili/i živi u kućanstvu s takvom osobom, obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, molimo Vas da se obratite  liječniku primarne zdravstvene zaštite vezano uz mogućnost  boravka i rada u školskoj ustanovi te nas o svim preporukama liječnika obavezno obavijestite.

 

Ujedno, u privitcima možete pročitati najnovije Preporuke za rad u školi, od kojih se jedan dio odnosi i na preporuke za roditelje.

Molimo sve učenike/ce, roditelje/skrbnike da svakodnevno prate web stranicu naše Škole na kojoj će biti objavljivane sve važne informacije vezane uz organizaciju i provedbu nastave.

Kako je „Ponavljanje majka znanja“ još jednom podsjećamo: Već prvog dana obavezno je nošenje maski za sve učenike/ce, kako u prostorijama Škole, tako i u školskom autobusu.

Svim učenicama i učenicima želimo puno radosti, uspjeha i zdravlja u novoj školskoj godini!

 

 

                                                                               Ravnatelj:

                                                                                   Predrag Mašić

 

PRIVITCI:

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf

 

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti//Modeli%20i%20preporuke%20za%20provedbu%20nastave%20u%202020-2021%20(29.8.2020).pdfPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK   datum: 3. 9. 2020.

Individualni razg.

Popis udžbenika

Ovdje možete preuzeti popis udžbenika za 2020./2021. godinu.

Popis udžbenika za 5. razred jednak je prošlogodišnjem.


"Ja mogu"

Program Erasmus+

           

     


Jelovnik

e-Dnevnik

 

 

 

 


Kurikul 2019./2020.

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Imate li pametni telefon (smartphone)?

Čitajte online

      

    

preskoči na navigaciju